Thursday, August 23, 2012

Acapulco with the dog

 (text in ENG, HUN, JPN)
The always sunny Acapulco

 It has been about a month ago...but we went to Acapulco - again. But at this time with Zorro, our Welsh Corgi.
 There are not many pet-friendly hotels in Mexico (and in Acapulco), but there are some - as for Acapulco, the Fairmont is probably the only chain hotel, that accepts pets. Others are mainly family-run hotels. As we thought Fairmont would be packed with people (at least the beach), we chose a family-run one, to the south of Acapulco, about 15 minutes from the city. The hotel had 8 bungalows, and fortunately there were only 2 other guests, so it was quite private. The hotel itself was great compared that it was not a chain hotel. Unfortunately, the price was over a chain hotel - compared to the price, the service had some flaws... but overall, as we went with a dog, it was good. The hotel itself was great, however, we had to recognize, there are 2 types of pet-friendly hotels: one is the "pet-allowing" hotel which allows pets but nothing extra (unfortunately, our hotel was rather this type), and the other is the really "pet-friendly" hotel, where dogs are welcomed and not only endured. In our hotel, for example, the dogs were not allowed even on the poolside, nor in the restaurant. That I would understand, the only problem was that the restaurant was fully open. Of course, the dog goes in when wandering around, no?
Well, this was not allowed, as it turned out later...

 As it was our first bigger trip with Zorro, we had to realize that going traveling with a dog might like with a child - no lying on the beach all day, no sleeping till noon. As Zorro loves water, we were very excited to take him to the sea - on the first day we made him scared a bit, as the waves in Acapulco are big and we took him quite far away. He got soaked in 1 second, but he didn`t mind as it was over 30C. The next day he was a bit distant, but found out, that chasing the waves are actually fun! Not to mention running like a lunatic on the fine sand of the deserted beach in the mornings.
Run like the wind!

For more pictures, click on the link here! →Acapulco with Zorro
Zorro patrolling in Acapulco
   Lassan már egy hónapja is, hogy ismét Acapulcóba mentünk. Ez alkalommal viszont Zorrot, Welsh Corgi kutyánkat is magunkkal vittük.
  Nem túl sok "pet-friendly" hotel van Mexikóban, de azért találni néhányat. Acapulcóban például az egyetlen szállodalánc, ahol elfogadnak állatokat, a Fairmont Hotel, a többi általában családi vállalkozású szálloda. Mivel a Fairmont mindig tömve van, és a tengerpart is elég zsúfolt arrafelé, vettük a bátorságot, és kipróbáltunk egy ilyen családi kézben levő hotelt. A szálloda elhelyezkedése szuper volt, kb. 15 percnyire kocsival Acapulcótól, így a tengerpart teljesen elhagyatott volt. A hotel is nagyon jó volt, ahhoz képest, hogy családi vállalkozás - az ára sajnos tükrözte a kis méretű vállalkozást, így aztán a kapott szolgáltatáshoz képest igencsak borsos volt. Arra is rá kellett jönnünk, hogy valószínűleg két féle "pet-friendly" hotel létezik: az egyik, amelyik eltűri az állatokat (sajnos ebbe a kategóriába esett a mi hotelünk is, szerintem), a másik, amelyik igazán szívesen látja őket. A mi szállodánkban például kutyát még az uszoda szélére sem volt szabad engedni - mivel a szobában sem lehet egyedül hagyni, hogy menjen az ember lubickolni? Az étterembe sem mehetett a kutya - ezt meg is érteném, de az étterem teljesen nyitott volt (semmi fal vagy ajtó). Tudom, hogy Zorro nem egy mintakutya, de szerintem kevés olyan kutya van (hacsak nem vakvezető), amelyik ne csavarogna el kicsit, ha el van engedve. És akkor hogy mondod meg a kutyának, hogy "arra a részre ne menj, mert ott van az étterem"? 
Na, ez tilos volt.
   De mindent összevetve, nagyon jó hosszú hétvégét töltöttünk Acapulcóban (az utolsó napi ételmérgezést leszámítva - de ez már egy másik történet.) A szálloda kényelmes és szép volt, és ami a legjobb volt, hogy rajtunk kívül két vendég volt még csak. A tengerpart is teljesen elhagyatott volt, Zorrot minden gond nélkül el tudtuk engedni, nem kellett aggódni, hogy összetapicskol valakit.
  Mivel Zorro imádja a vizet, nagyon kíváncsiak voltunk, hogy mit fog szólni a tengerhez. Az első nap bizony kicsit megijedhetett a méteres hullámoktól, mert bedobtuk a mélyvízbe - na, nem szó szerint, de bevittük kicsit távolabbra a vízbe, ahol már nem tudott mit csinálni a hullámokkal szegény. De így sem zavarta a víz, sőt a 3O fokban még jól is eshetett neki. Másnap rájött, hogy nem kell bemenni a vízbe, elég jó játék, ha kergeti a hullámokat. Arról nem is beszélve, mennyire élvezte a felhőtlen rohangálást a finom homokban a végeláthatatlan tengerparton reggelente.
Zorro kergeti a hullámokat

További képekért kattints erre a linkre!Acapulco with Zorro




一ヶ月程前になりますが、アカプルコに行ってきました。今回はウェルシュコーギーのソロ君と一緒です。
メキシコにはペットフレンドリーホテルはあまりありません。アカプルコのメジャーなホテルでペット受け入れ可能なのははフェアモントぐらいでしょうか。個人経営のホテルではいくつかあるようです。フェアモントは人が多いので、今回私達は個人経営のホテルを選びました。ホテルにはバンガローが8棟あり、幸運な事に私達以外のお客さんは2組しかおらず静かで良かったです。またホテル自体はメジャーなホテルと比較してなかなかのものでしたが、それなりに価格も高かったです。ペットを連れて行っている事を考えると良い選択だったのかもしれません。ところでペットフレンドリーホテルには二種類のニュアンスがある事に気づきました。一つはペットを連れてきてもいいですよという程度のもの、もう一つは本当にペット大歓迎みたいなホテルですね。今回私達が泊まったのは前者でした。例えばプールサイドやレストランは犬は駄目と言われました。それは分かるのですが、レストランもプールサイドもオープンスペースなので、犬が歩き回ったら自然に入れてしまうので、多少困りました。

今回初めてソロ君と旅行して気づいたのは、子供をもったら旅行はこんな感じなんだろうなという事です。ビーチでのんびり一日中寝そべったり、遅くまで眠ったりという事は出来なくなるのでしょうね。
ソロ君は水が大好きなので、私達は彼が海ではしゃぎまわる姿を見るのを楽しみにしてました。一日目早速ソロ君を海に入れてみたのですが、アカプルコの波は高すぎて、ちょっと怖がらせてしまったようです。二日目には早速波を追いかけるのが楽しいことが分かったらしく、狂ったように砂の上を走り回っていました。

もっと写真が見たい方はこちらへどうぞ →Acapulco with Zorro

No comments:

Post a Comment